Arctic Weekendin Päiväohjelmat Ounasvaaralle

Pitkäaikainen haave järjestää tapahtuma lumella Rovaniemen keskustan läheisyydessä toteutuu vihdoin, kun tapahtuman päiväohjelmat siirtyvät Ounasvaaran hiihtokeskukseen.

AW starttaa Rovaniemen laskettelukauden
Rovaniemen Ounasvaaran laskettelukauden 2021–22 suunniteltu avauspäivä on 19. marraskuuta. Kauden avauksesta poikkeuksellisen hienon tekee hiihtokeskukseen siirtyvän Arctic Weekend -tapahtuman päiväohjelmat. Innokkaita laskijoita ilahduttaa myös laajat muutostyöt läpikäynyt Ounasvaaraan Snowpark, joka on jatkossa laskettavissa heti kauden avauksesta alkaen. 

¨Oukku¨, kuten paikalliset keskusta kutsuvat, tähtää omaan kauden avaukseen Arctic Weekendin aloituspäivänä, ja hissilipuilla voi osallistua myös kaikkiin hiihtokeskuksen alueella järjestettäviin AW ohjelmaan.

– Kauden avauksemme on jo itsessään odotettu tapahtuma, mutta yhdessä Arctic Weekendin kanssa sen kutkuttavuus nousee aivan uudelle tasolle. Olemme olleet Arctic Weekendin yhteistyökumppani alusta asti ja toimittaneet esimerkiksi säilölunta aikaisempiin tapahtumiin sekä osallistuneet suorituspaikkojen rakentamiseen. On luonteva jatkumo, lumen äärelle, Ounasvaaran rinnetoimenjohtaja Juhani Roininen kertoo.

Ounasvaaran hiihtokeskus sijaitsee aivan Rovaniemen kaupungin keskustan läheisyydessä.

Ounasvaaran hiihtokeskus sijaitsee aivan Rovaniemen kaupungin keskustan läheisyydessä.

Workshopit ja Klinikat vihdoin aidolla lumella

Arctic Weekend tarjoaa laskukansalle todellista hemmottelua, sillä nyt viidettä kertaa järjestettävässä tapahtumassa voi esimerkiksi tutustua ja testata välineuutuuksia, osallistua workshopeihin ja klinikoihin, seurata Suomen Lumilautaliiton ja Ski Sport Finlandin kilpailuja sekä nauttia hyvästä ruoasta – ja ennen kaikkea aidolla lumella laskemisesta.

– Tämä on meille huikea askel! Olemme erittäin innoissamme tapahtuman päiväohjelman siirtymisestä Ounasvaaralle, sillä se antaa mahdollisuuksia Arctic Weekendin kehittämisen. On todella hienoa, että nyt meille tärkeät workshopit ja klinikat voidaan toteuttaa lumella ja ympäristössä, jossa kävijät voivat kokeilla asioita, oppia uutta ja päästä laskufiiliksiin,
Arctic Weekendin tuottaja Ville Puominen iloitsee.

Edellisistä Arctic Weekendistä tuttua fiilistä ja tunnelmaa tullaan pitämään mukana päivätapahtumien siirtyessä Ounasvaaralle. Kuva vuoden 2019 AW Reilireiveistä, jotka toteutettiin yhteistyössä Ounasvaaran hiihtokeskuksen kanssa..

Edellisistä Arctic Weekendistä tuttua fiilistä ja tunnelmaa tullaan pitämään mukana päivätapahtumien siirtyessä Ounasvaaralle. Kuva vuoden 2019 AW Reilireiveistä, jotka toteutettiin yhteistyössä Ounasvaaran hiihtokeskuksen kanssa..

Snowparkissa lasketaan koko kauden

Kauden alussa Ounasvaaralla voi laskea päärinteessä, lapsille ja aloittelijoille suunnatussa Rendi Parkissa sekä uudistetussa Snowparkissa. Snowpark on kesän aikana käynyt läpi laajamittaiset rakennustyöt, ja se on jatkossa käytössä koko kauden ajan. Hyppyreiden maapohjan kasvattamisen ja streetin rinnepohjan muokkauksen ansiosta suorituspaikkojen ylläpitoon tarvitaan jatkossa aiempaa vähemmän lunta.

– Muutosten yhteydessä laajensimme lumetuslinjastoa, joten nyt voimme tarvittaessa tykittää lisälunta suoraan bokseille myös kauden aikana. Parannukset mahdollistavat sen, että Snowpark on laskukunnossa läpi kauden. Tämä tarkoittaa entistä enemmän laskettavaa kausikorttilaisille ja muille asiakkaillemme, Roininen täsmentää.

Ounasvaaran rinnehuollon resursseja on vahvistettu myös Park Managerilla, jonka vastuulla on Snowparkin suunnittelu ja suorituspaikkojen laadun varmistaminen.

Rovaniemeläinen lumilautailija lupaus  Lucas Leutola Ounasvaaran snow parkissa.

Rovaniemeläinen lumilautailija lupaus Lucas Leutola Ounasvaaran snow parkissa.


Viidettä kertaa Rovaniemellä järjestettävässä
Haglöfs - Arctic Weekendissä on tarjolla on mm. luentoja, elokuvanäytöksiä, workshoppeja, ruokaa ja iltatapahtumia sekä tietenkin mahdollisuus päästä laskemaan oikein kunnolla!

Haglöfs Arctic Weekend
19-21.11.2021

Tapahtumainfo, ohjelma, alueet ja AW iltamien pääsyliput julkaistaan pian!

Arctic Weekendin päiväohjelmaan Ounasvaaralla pääsee osallistumaan hankkimalla hissilipun, lukuunottamatta Suomen Lumilautaliiton ja Ski Sport Finlandin kilpailuja, joihin on erillinen osallistumismaksu.

Hissiliput voit hankkia ennakkoon osoitteesta Ounasvaara.fi
tai paikan päältä tapahtumasta.

Instagram: @arcticwknd

Facebook: @arcticwknd

#arcticwknd