Arctic Weekend 2018 – tekijöiden jälkifiilikset

Arctic Weekend 2018 tapahtuma onnistui sekä tavoitteisiin nähden että palautteen perusteella mainiosti! Tässä käymme läpi yhteenvedon järjestäjien näkökulmasta.

Tavoitteena oli nostaa kävijämäärää maltillisesti ja ohjelman tasoa kunnianhimoisesti. Samalla haluttiin testata, miten uudentyyppiset ohjelmat ja ideat toimivat käytännössä – jotta tapahtumaa voitaisiin kehittää edelleen tulevia vuosia ajatellen.

Kiitos jokaiselle kävijälle, seuraajalle, talkoolaisille ja kumppaneille Arctic Weekendin mahdollistamisesta!

Mikä fiilis järjestäjille jäi? Lue tapahtuman perustajien, Antin ja Villen mietteet alempaa!

Arctic Weekend tulee taas 25.–27.10.2019! Pistä kalenteriin.

Arctic Weekend tulee taas 25.–27.10.2019! Pistä kalenteriin.

Arctic Weekend 2018:

  • Sekä perjantain Kick Off Kauppayhtiöllä että lauantain päätapahtuma Korundissa myytiin loppuun, yhteensä yli 700 kävijää.

  • Tämän lisäksi vapaan pääsyn tapahtumissa; perjantaina Kama Workshopissa ja lauantaina Korundin pihalla oli mukavasti väkeä.

  • Sunnuntain brunssi Hostel Cafe Kodissa kokosi lähemmäs sata henkeä syömään, ollen yksi kaikkien aikojen vilkkaimmista brunsseista. Välitämme kiitokset Hostel Cafe Kodilta!

  • Hyväntekeväisyyteen kerättiin huutokaupassa 3630 € potti! Tämä oli yli kolme kertaa enemmän kuin 2017! Hyväntekeväisyyden kohteeksi valikoitui äänestyksessä vähävaraiset juniorit.

  • Tapahtuman tekoon osallistui paljon vapaaehtoisia, joille kuuluu iso kiitos tapahtuman mahdollistamisesta! Ilman teitä, ei olisi Arctic Weekendiä.

  • Tapahtuma keräsi kävijöitä ympäri Suomen.

  • Ensi vuodelle kaavaillaan myös englanninkielistä sisältöä koska kiinnostusta oli jo nyt ulkomaita myöten. Rovaniemellä on lisäksi matkailijoita ja vaihto-opiskelijoita, joita tapahtuma kiinnostaa.

  • Reilireivit voitti Saku Tiilikainen (lauta) ja Aleksi Patja (sukset).

  • Arctic Weekend Junnustipendi by Ruka voittaja oli Valtteri Kautonen, jonka hakemuksen selkeät ja kunnianhimoiset tavoitteet vakuuttivat raadin.

  • Elämysmatkat Onsen Tour -lahjakortin voitti erittäin tiukassa kisassa Katja Karjalaisen hakemus poikaystävänsä Olli Oilingin puolesta. Katjan hakemus oli hyvin kirjoitettu, hyvin perusteltu ja erottui kekseliäisyydellään siten, että Katja haki reissulle rakkaansa puolesta, itsensä sijaan. Katjan hakemus oli myös ainoana jokaisen Elämysmatkojen ja Arctic Weekendin raadin jäsenen listalla. Listat oli laadittu toisten valintoja tietämättä.

Tapahtuma järjestetään taas ensi vuonna – 25-27.10.2019 eli samaan tapaan Lokakuun viimeisenä viikonloppuna, Rovaniemellä!

Fiiliksiä tapahtumasta. Klikkaa kuvan reunasta eteenpäin.


Antti Autti

“halutaan tarjota ihmisille kunnon talvinen kokemus niin visuaalisesti, henkisesti kuin fyysisesti”

“Arctic Weekend onnistui hyvin – oikeastaan siten, kuin tänä vuonna halusimmekin. Haluisimme tavoittaa erityisesti laskulajien aktiivit, ja luoda ihmisille hyvän kokemuksen tapahtumasta. Tavoitteena oli tehdä paitsi hyvä tapahtuma, myös luoda pohjaa tulevalle.

Mie oon ite tosi fiiliksissä siitä, että ihmiset tulivat, nauttivat ja palaute on ollut pääosin tosi hyvää.

Me ollaan saatu myös tosi paljon rakentavaa palautetta ja kehitysideoita mistä olen yhtä lailla fiiliksissä. Palautteen avulla me voidaan tehdä tapahtumasta parempi, ja suunnata sitä vielä enemmän ihmisille joiden vuoksi tätä tehdään.

Mitä itse eniten fiilistelin, oli se, miten me saatiin kaikki toimimaan. Tämä oli mulle ja Villelle ensimmäinen ns. kunnon tapahtuma mikä me lähdettiin tuottamaan. Vaikka me ollaan molemmat oltu mukana tosi monessa tapahtumassa, nyt itsekin tajusin sen, että kuinka paljon hommaa tällaisessa tapahtumassa on ja mitä kaikkea pitää ottaa huomioon.

Ihan eri tavalla nousee hattu kaikille tapahtumien järjestäjille. Tässä samalla tajuaa, että Arctic Weekend voi olla tulevaisuudessa vaikka ja mitä, kunhan vain muistetaan aina peilata asioita arvoihin minkä takia tapahtumaa halutaan tehdä.

Arctic Weekendin tavoite on olla kohtaamispaikka ja alusta talvilajeille sekä talvesta kiinnostuneille ihmisille, yrityksille ja organisaatioille.

Me halutaan tehdä enemmän ja paremmin. Me halutaan tarjota ihmisille kunnon talvinen kokemus niin visuaalisesti, henkisesti kuin fyysisesti. Eli toisin sanoen aivan törkeän päräyttävä setti, josta puhutaan joka puolella.”

Arctic Weekend huutokaupassa kerättiin vähävaraisille junioreille 3630 € potti!

Arctic Weekend huutokaupassa kerättiin vähävaraisille junioreille 3630 € potti!

Ville Puominen

“Se palkitsee eniten, kun näkee että porukka tykkää!”

“Oli kyllä mukava viikonloppu! Siistiä että jengiä oli löytänyt Rolloon avaamaan laskukautta muualtakin kuin lähialueilta. Oli väkeä Helsingistä, Oulusta, Jyväskylästä, Tampereelta, Kuopiosta ja niin edelleen. Ja kaikilla oli tavallaan sama päämäärä.

Kun homma alkoi Interistä, siellä oli jo paljon kiinnostunutta jengiä paikalla. Perjantain Pyhä Kick Off oli tosi siisti – hyvä tunnelma, tosi kovat leffat ja artistit. Ihan älytön!

Lauantaina oli siistiä, että vaikka ohjelmaa oli tarjolla aamusta pikkutunneille, heti yhdeltätoista paikalla oli paljon porukkaa, ja ihmiset löysivät tiensä yläkerran teatteriin ja Korundi-saliin. Avoimilla sessareilla oli pitkälle yli 40 laskijaa ja pihalla oli kuhinaa koko ajan, vaikka samaan aikaan oli käynnissä esityksiä myös leffateatterissa ja salissa.

Oli kiva kuulla, että kaikille oli löytynyt kiinnostavaa koettavaa. Tämän vuoksi just ohjelmaa yritettiin tarjota talvilajien aloilta monista eri kulmista: oli katulaskemiseen keskittyviä näytöksiä ja sitten taas toisaalla esim ilmastopaneelia. Hyvää ruokaa oli tarjolla, ja pääsi myös seuraamaan kun ammattilaiset tekivät sitä.

Kyllähän se palkitsi nähdä pitkän päivän jälkeen jengin kasvoilta ne iloiset ilmeet. Se palkitsee eniten, kun näkee että porukka tykkää!

Summa summarum: tosi hyvin onnistunut viikonloppu! Perjantaista sunnuntaihin joka paikassa oli hyvin porukkaa ja palaute on ollut hyvää. Ihan selkeästi tällaista kannattaa tehdä.

Vuoden päästä nähdään! Sama lokakuun viimeinen viikonloppu. Paikkana Rovaniemi.

Aletaan juonimaan!”


Pistä Arctic Weekend seurantaan Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet uusista kuvioista ensimmäisenä.

Reilireivit oli yksi tapahtuman kohokohdista. Klikkaa kuvan reunasta eteenpäin.