Arctic Weekend ja Intersport Rovaniemi pitävät huolta Laskukansasta

7a54192b-d319-489e-a1c0-5031e4693da4.jpeg

Arctic Weekend ja Intersport Rovaniemi pitävät yhdessä huolta Lapin laskukansasta

Arctic Weekendin perinteeksi muodostunut Intersport Kama Workshop tarjoaa jälleen tiukkaa tietoa välineistä. Tällä kertaa tuotteita voi myös ostaa suoraan paikan päällä Korundissa. Intersportin Ville Puomisen mukaan paikalla on “laajin valikoima mitä Suomessa on mahdollista päästä hiplaamaan”.

Arctic Weekendiin saapuu huippuammattilaisia kertomaan välineuutuuksista pintaa syvemmältä. ”Kama Workshop on hyvä ensikosketus esimerkiksi lumiturvallisuusvälineiden käyttöön. Pointtina on se, että me pystyttäisiin Arctic Weekendissä jakamaan porukalle sellaistakin tietoa mitä ei keksitä kysyä”, Arctic Weekendin toinen perustaja, ammattilumilautailija Antti Autti summaa.

Intersport Rovaniemen hyllystä laskija löytää kaiken tarvittavan

Arctic Weekendin jälkeen heti seuraavaksi paras paikka välineiden vertailuun on Rovaniemen Intersport, jonka valikoima ja osaaminen ovat vahvistuneet vuosi vuodelta. Puominen lupaa, että lähes jokaiselle löytyy sopivat välineet suoraan hyllystä. “Jos ei löydy, erikoisempaa tavaraa saadaan kyllä tilattua meille nopeasti. Suosittelen yli 20 vuoden harrastamisen perusteella valitsemaan juuri omaan käyttöön sopivat välineet. ”

“Väärillä vehkeillä on myös vaikeampi oppia laskemaan. Voit periaatteessa laskea reililaudalla puuteria, mutta laskupäivästä ei millään nauti yhtä paljon kuin kunnon kamoilla”, Autti tiivistää.

Laskulajeissa on välttämättä läsnä tiettyjä riskejä. Oikeat välineet ja varsinkin niiden käytön hallitseminen auttavat tekemään lajeista turvallisempia.

”Kypärät näyttävät vuosi vuodelta paremmilta ja ne ovat myös vuosi vuodelta turvallisempia. Samoin suksien siteet ovat kehittyneet valtavasti. Ne aukeavat tarvittaessa ja ehkäisevät vammoja tehokkaammin”, Puominen kertoo.

Arctic Weekendin tukeminen tuo uskottavuutta

Intersport Rovaniemi on tietoisesti panostanut jo vuosia alppiosastoon ja henkilökuntaan. Arctic Weekend on auttanut kauppaa kasvuun – ja toisin päin.

“Ensimmäinen Arctic Weekend vuonna 2017 pystyttiin pyöräyttämään tasan sen ansiosta että Intersport Rovaniemi lähti silloin mukaan tukemaan meitä”, Autti kiteyttää.

”Itselleni sekä laskeminen että välineet ovat intohimo, joka ajaa ottamaan asioista ja tuotteista selvää. Minun lisäksi meillä on esimerkiksi Simosen Juho, Häppölän Juhana ja Uusitalon Mikko. Lajitaustaa löytyy niin freestylesta, boardercrossista kuin vapaalaskusta, suksilla ja laudalla”, Puominen kertoo.

”Intersportin näkökulmasta se tuo uskottavuutta että meikäläinen tolskaa täällä osastolla päivät pitkät ja palvelee ihmisiä. Fiilistellään yhdessä talvea ja katsotaan samalla välineet kuntoon.”

Arctic Weekend – Inspiraatiota laskukansalle

Työpajoja, luentoja, leffanäytöksiä, paikallista ruokaa, kauden uutuuksia, esiintyjiä, bileitä sekä mahdollisuus laskea oikealla lumella.

Korundin sisäpihalle kaikille vapaa pääsy pe 25.10 ja la 26.10 klo 16 asti. Lisätiedot: arcticweekend.com
Liput: Ticketmaster ja Kulttuuritalo Korundi

Teksti & kuvat: Simo Vilhunen